keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ei iloa ilman surua.

Paljon on tapahtunut sitten viime blogipäivityksen. Niin hyvää kuin huonoakin. 

Nana täytti 4 vuotta huhtikuun 19. päivä. Aika kuluu niiiiin nopeasti! Kauhea pentukuume painaa päälle, kun näitä pentukuvia katselee. Oli se vaan niin suloinen karvapallo neljä vuotta sitten.Turku KV:n ja Kertun ensimmäisen tokokokeen jälkeen pidettiin kuukauden treenitauko ja keskityttiin vaan monipuoliseen liikuntaan ja hauskaan yhdessäoloon. Tauko teki kyllä hyvää. Jossain vaiheessa taukoa ilmoitin Nanan Rauma Showhun 17.5. ja Kertun SPL Turun järjestämään tokokokeeseen 31.5. 

Nanan kanssa keskityttiin tasaisesti massan kasvattamiseen ja näytti kovasti siltä, että Raumalla myös turkkikin olisi täydellinen. Kertun kanssa taas tehtiin yksittäisiä liikkeitä ja keskityttiin rentoon treenaamiseen. Jossain vaiheessa huomasin, että vielä oli ilmoittautuminen auki tokokokeeseen Raisioon 28.5. ja tottakai ilmoitin Kertun myös sinne ja pääsimmekin varasijalle. Kertun koemenestyksestä sitten toisessa postauksessa lisää :)

Rauma Showh koitti ja lähdimme yhdessä Heidin ja Daran (Kowhai Sugar Rush Miracle) sekä Amandan ja Nanan veljenpojan Rudyn (Devoted one's Arctic Ice) kanssa. Yhteensä valkkareita oli ilmoitettu yhteensä 10 kappaletta. Onneksi sää oli hyvä, sillä ulkonäyttely olisi ollut todella ikävä viettää vesisateessa. Tuomarina toimi Attila Czeglédi, Unkarista.Tuomari oli sinänsä mielenkiintoinen, ettei kovinkaan koiriin koskenut. Saatikka hampaita katsonut. Pallit katsoi uroksilta todella hätäisesti. Eräs handleri tuumasi tuomarille, että tämä koira on tottunut siihen, että tuomari katsoo hampaat. Hänen koiransa arvostelussa luki huonosti handlattu, tai jotain vastaavaa. Mielenkiintoinen mies.


Nana oli jotenkin laama koko näyttelyn ajan. Sitä ei saanut millään ruoalla tai pallolla syttymään. Mutta se ei sitten ilmeisesti näkynyt tuomarille, sillä Nana nappasi toisen sertinsä Rauma Showsta. Tuloksena oli AVO ERI AVK1 SA PN-1 VSP !!

Huonolle ei hävitty. Nimittäin Nanan velipuoli Koda (Parfait Fleur Tant Mieux) oli ROP. Komea oli kaksikko :)


Kehien jälkeen käytiin ottamassa tottakai kunnon rakennekuvat.

Nanan arvostelu oli oikein mukavaa luettavaa:

"Medium sized, elegant bitch. Very feminine but strong enough. Clean cut head, excellent neck. Good front assembly, level topline. Excellent rear angulation. A bit high carried tail. Sound mover."Kotimatkalla pysähdyttiin Maskussa juoksuttamassa ja uittamassa koiria. Oli kyllä parin päivän hihnalenkkien jälkeen koirilla virtaa juosta ja painaa yhdessä menemään. Valkoinen ei kauaa pysynyt valkoisena..

 

Koska Nanan kanssa on kevät mennyt todella hyvin kaiken osalta, niin olihan se vain ajan kysymys, että jotain suurempaa sattuisi. Tassuvaivat oltiin saatu vihdoinkin kuriin neljän vuoden taistelun jälkeen. Turku KV:ssa saatiin CACIB ja nyt Raumalla oltiin VSP. Kaksi päivää Rauma shown jälkeen silittelin Nanaa illalla ja yhtäkkiä alaselässä hoksasin karvojen seassa jotain kovaa. Ajattelin heti ensimmäisenä, että nyt on kesän ensimmäinen punkki kiinni koirissa. Aloin sitten sukimaan karvoja sivuun ja mitä löysinkään. Hotspot! Selkä täynnä erikokoisia rupia. Ei siinä muu auttanut, kuin ajaa karvat pois. Rupia löytyi aina niskasta hännäntyveen saakka.


Putsasin samantien haavat betadinella. Onneksi hotspot tuli bongattua ajoissa, eikä ruvet olleet kerinneet vielä tulehtua. Alkua oli, mutta ei tarvinnut antibioottikuuria. Betadineläikät hieman suurentaa läikkiä, mutta tuosta kuvasta näkee hyvin, ettei pelkkä karvojen leikkaus täsmäalueelta olisi riittänyt.

Nyt on jo kolme viikkoa kulunut trimmauksesta ja hotspot alkaa olla kokonaan parantunut. Karvakin on lähtenyt kasvamaan yllättävän nopeasti takaisin. Kyllä siellä karvan olla on vaan nättirakenteinen neiti, vaikka itse sanonkin <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti