lauantai 12. toukokuuta 2012

Periaatteet uusiksi

Dodih! Tulipas se blogi loppujen lopuksi tehtyä. Syksyllä 2011 koulun alkaessa päätin, että minähän en ala kirjoittamaan blogia, koska suurin osa luokkakavereistani aloitti blogin kirjoituksen silloin. Minä tulen vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Pieni esittely voisi olla paikallaan:
Olen Roosa, 19-vuotias ja opiskelen tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan maaseutuopistossa kennellinjalla. Opiskelin musiikkia 10 vuotta, mutta siitä ei koskaan tullut ammattia. Se oli pikemminkin rakas harrastus, ja on edelleenkin. Musiikki ja koirat ovat kaksi rakkainta asiaa mistä en voisi koskaan ikinä luopua. Pahimmat pelkoni ovatkin siis, että tulen kuuroksi tai allergisoidun koiralle. Menin lukioon koska en vielä tiennyt mikä minusta tulisi isona tai mitä haluaisin lähteä opiskelemaan. Lukion tokana vuotena tajusin, että koirat ovat se minun juttuni. Kävinkin sitten toisen vuoden keväällä dogsitter-kurssin. Tiesin, etten tee lukiotodistuksellani mitään, joten kävin lukion vain saadakseni lakin, millä arvosanoilla tahansa. Kadun sitä nyt, mutta virheistä oppii ja kokemus karttuu. Nipinnapin valmistuin kuitenkin keväällä 2011. Olin päättänyt jo aikaa sitten, että jos pääsen Kannukseen kennellinjalle, hankin oman koiran. 16.6.2011 sain kirjeen jossa luki, että minut on hyväksytty opiskelemaan Kannukseen. Olin onnessani! Saman tien alkoi koiran etsintä ja löysinkin sopivan kennelin, jossa oli kolme narttupentua vielä vapaana. Soitinkin samantien ja maanantaina 20.6 lähdimme kaverini Annan kanssa tekemään pitkän reissun Lapualle Parfait Fleurin kennelille. Siellä odotti kolme suloista valkoisenpaimenkoiran pentua. Sieltä löytyikin sopiva pentu itselleni ja kaksi viikkoa sen jälkeen haimme pienen karvapallon äitini kanssa kotiin. Parfait Fleur Rigolo Nana, kotoisimmin Nana lumosi kaikki samantien. Sen jälkeen elämä on muuttunut aika tavalla, mutta huomattavasti parempaan suuntaan.

Tulipas "pieni" esittely. Blogini siis kertoo minusta ja Nanasta sekä meidän tekemisistä niin koulussa kuin koulun ulkopuolella.

Sitten vähän tästä päivästä. Nanalla on ollut ruokailun kanssa ongelmia ja kävimmekin niistä tänään Kokkolassa eläinlääkärillä, mutta hänen mielestään Nana on aivan terve. Jos nirsoilu jatkuu, niin takaisin vaan. Oireina oli siis syömisen lopettaminen, nirsoilu ja pakasteruston syömättä jättäminen. Yleensä syö ruston samantien, mutta nyt ei syönyt enää, otti kyllä samalla innolla suuhunsa, mutta pudotti samantien ja alkoi juosta ja kiljua luun ympärillä. Kylmät ruoat tekivät pahaa. Mutta eläinlääkärin mielestä koirassa ei ole mitään vikaa. Valeraskauttakaan sillä ei ole. Mietin tuossa, että ehkä se voi olla juoksujen jälkeistä masennusta. Kuitenkin ruoka menee nähtävästi vaihtoon. Syötän Nanalle nyt Taste Of The Wild High Prairie Canine -ruokaa, mutta Nana ei näytä siitä pitävän. Ajattelin vaihtaa Eukanuban Adult Large Breed Lamb & Rice -ruokaan. Kävimme tänään Sariannan kanssa Kokkolan mustissa ja mirrissä. Hain Nanalle uudet valjaat. Samalla katselin Eukanuban ruokia. Myyjä tuli sitten kysymään, että tarvitsenko apua. Vastasin, että tässä vain katselen näitä Eukanuban ruokia, kun olen miettinyt sitä koiralleni. Kävipä tuuri, mustissa ja mirrissä oli tarjous, että Eukanuban ruokaa sai ilmaiseksi 3kg säkin kokeiluun. Tottakai otin säkin siitä saman tien ja näyttää nappulat ihan hyvin vielä toistaiseksi maistuvan. Toivottavasti ei tarvitsisi paljon ruokia vaihdella.

Kävimme tänään vielä Sariannan sekä koiriemme Nanan, Impin ja Taron kanssa soramontulla juoksemassa ja kuvaamassa. Koirilla oli hirveän mukavaa, kun saivat juosta vapaana toistensa kanssa ja hakea palloa. :)


Kuvien kopioiminen on kielletty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti