sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tavoitteena toimiva kisakoira & Kerttu is back !!

Ompa nyt kotosaa, kun Kerttu on palannut takaisin meidän keskuuteemme. Huoneessa on hädintuskin tilaa liikkua ja joka aamu saa herätykseksi miljoona märkäistä pusua. Lenkeillä minun ei tarvitse enää miettiä liikkuuko Nana tarpeeksi, Kerttu pitää siitä huolen ja oli se kyllä kivaa katsottavaa kun koirat kirmasivat lumisella pellolla sen minkä jaloistaan pääsivät. 

Kaikista iloisin olen siitä, että Kerttu on edelleen se sama Kerttu kuin lähtiessäänkin. Sama vastapäivään pyörivä pieni hömelö se vieläkin on :) Tulipas käytyä viikko sitten vkonloppuna Juha Korrin "tavoitteena toimiva kisakoira" -seminaarissa Nanan kanssa. Lähdin luennolle sillä asenteella, että en ehkä Nanan kanssa pääse kisaamaan, mutta imen itselleni vinkkejä seuraavaa koiraa ja sen kouluttamista varten. Ja niitä vinkkejähän tuli vaikka millä mitalla. Paljon oppi ja viikonlopun jälkeen päässä oli kyllä yhtä sun toista vinkkiä ja niksiä koirankoulutuksesta. Lauantaina oli pelkkää teoriaa ja sunnuntaina koirakkojen kanssa käytiin asioita läpi. Nanan kanssa ongelmana oli vietittömyys ja vireen lasku. Kerroin että ongelmana on seuraamisessa vireen lasku ja sen seurauksena yltiömäinen jätättäminen. Olin valmistautunut treenaa,aam seuraamista, mutta otettiinkin saalisvietin herättelyä vapatreenin muodossa. Kieltämättä hieman huvittavaa katsottavaa ja minua itseäkin nauratti, kun Juha "leikki" Nanan kanssa. Mutta Nana kyllä paranti loppua kohden. Ja kaksi kertaa sille vapatreeniä tehtiinkin. Saatiin läksyksi kokeilla kaksi viikkoa, neljänä kertana viikossa vapatreeniä ja katsoa mihin se lähtee menemään. Ei Nana tule koskaan olemaan mitään belgi tasoa, mutta kunhan kokeillaan, eihän se mitään haittaa ja pelkkää plussaahan se on jos Nana rupee siitä syttymään leluille enemmänkin. :)

Vapaharjoitus nro 1 löytyy tästä.

Vapaharjoitus nro 2 löytyy tästä.

 Tästä eteenpäin Nanakin pääsee hieman hengähtämään treenaamisesta. Kun Kerttu tulee olemaan minulla tuntikoirana, Nanan kanssa toivottavasti päästään keskittymään enemmän agiin. Ehkäpä jopa ohjaajan pää vois pysyä mukana. Toivossa on hyvä elää :D


Kuvat on hienoa puhelinlaatua tällä kertaa, mutta ei voi mitään. Näillä mennään eikä meinata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti